La Rambla

La Rambla – den mest berømte gata, ikke bare i Barcelona, men i hele Spania. Ifølge Gyldendals Reiseguider (jeg synes at de er de beste reisehåndbøkene og jeg alltid har en med meg hvis de har en bok om mitt reisemål): “navnet på denne lange avenyen, som også kalles Le Ramble, kommer fra det arabiske ramla, som betyr det tørre elveleiet til en periodisk elv.” Jeg synes at La Rambla kan ikke etterlate noen likegyldig, enten elsker du den gata eller hater. Jeg er blant de som elsker 🙂 ! Spesielt tidlig om morningen mens mesteparten av turistene sover og sola ikke steker så sterk at det føles som om asfalten under beina forvandles til flytende masse. Jeg bare elsket å vandre oppover og nedover gata og se hvordan servitørene i restauranter dekker til uteservering til å ta imot frokostgjester, elsket å se de små gatefeiermaskiner som vasker bort alt søppel fra dagen før, elsket å se på den rike arkitekturen og tenke på hvor mye historie stedet har…hvor mange generasjoner før meg har gått der jeg går.

DSC_9977

DSC_9975

DSC_9960

DSC_0006

Selvfølgelig tokk vi en tur innom Placa Reial som for meg er noe mere enn berømte gatelykter tegnet av Gaudi. Nemlig, forrige gang da jeg var i Barcelona, er det her vi med jentene bodde, på en hostell med vinduet rett ut til Placa Reial.Jeg prøvde å huske hvilket av alle de vinduene var til rommet vårt, men hukommelsen har sviktet meg i akkurat det punktet 😀 Hostell er borte også, det er fancy hotell der nå, sjekket ikke, men tror ikke at det går ann å bo der for 200kr per natt per rom til tre personer nå 🙂

DSC_9968

DSC_9969

Med reisehåndboka i hånda og stor ønske til å se det, letet jeg og Boriss etter den berømte art nouveau-drage som er dekor til tidligere paraplybutikk og befinner seg på Placa de la Boqueria. Vakker den var, spesielt når sola skinte og alle fargene lyste opp.

DSC_0103

All den vandringen, oppover gata på den ene siden og nedover på den andre, gjorde oss så sultne at vi gjorde det alle sier at turister ikke skal gjøre : vi spist lunsj på en av restauranter som hadde uteservering midt på gata 🙂 Og….det var veldig ,veldig godt i motsetnig til alt jeg har lest om maten servert i restauranter på La Rambla og dyrt var det ikke heller, ihvertfall ikke hvis vi sammenligner med priser vi har i restauranter på Akker Brygge 🙂

DSC_9846

DSC_9845

DSC_9844

Mercat de Sant Josep eller La Boqueria ble besøkt også, men der var det så mange inntrykk at jeg må lage egen innlegg til bare det 🙂

KategorijasBarcelona 2013

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s