Sagrada Familia

Sagrada Familia er :” Europas mest ukonvensjonelle kirke. Den er full av symbolikk som er inspirert av naturen, streber etter originalitet og er Gaudis mest storslåtte arbeid. Det sies at Sagrada Familia er som en bok i stein, den skal leses på samme måte som en katedral fra middelalderen, der hver del representerer en bibelsk hendelse eller del av den kristne tro.” (Gyldendals reiseguider “Barcelona og Catalonia”.)

DSC_0355

DSC_0345

DSC_0354

DSC_0352

Jeg lest at det er veldig lange kø for å komme inn i Sagrada Familia og at det anbefales å kjøpe billetter på forhånd på internett, så det var det jeg gjorde. Jeg trodde at billetten gjelder for hele katedralen, men der tokk jeg feil. Når jeg bestilt billetten måtte jeg velge dagen og klokkeslett når skulle vi besøke katedralen. For å vare sikre på at vi ikke kommer for seint, var vi ved katedralen en time tidligere enn vårt billett sa vi skal være der. De er veldig strenge der og ingen får komme inn tidligere enn valgt tidspunkt så da gikk vi til parken ved siden av katedralen og brukt en time på å ta bilder av hverandre og papegøyer 🙂

Da vi kom tilbake til katedralen, var jeg veldig glad at jeg hadde kjøpt billettene på forhånd og den ventetimen i parken var ingenting sammenlignet med den tiden vi måtte da bruke for å kjøpe billetter på stedet. Kø for å kjøpe billetter var sykt lang, den gikk to ganger rundt katedralen!!!! Mens vi gikk til egen inngang, vist fram  billetter, jeg hadde printet ut hjemme, og kom rett inn ikke et minutt seinere enn det vi hadde valgt på forhånd. Veldig praktisk!!!!

DSC_0389

DSC_0351

DSC_0348

Den gangen for mange år siden når jeg besøkt Barcelona sammen med jentene, besøkt vi Sagrada Familia også. Kirken var ikke i nærheten så ferdig som nå, men kø var mye mindre og vi tom kom oss opp på tårn uten noen problemer. Det var så gøy å gå fra det ene tårnet til det andre ved hjelp av et lite bru og det blåst så mye der oppe. Men å komme så nærme alle detaljene i tårn var fantastisk opplevelse jeg kommer aldri til å glemme.

Så jeg gledet meg masse til å gå opp i tårn igjen og gledet meg masse på vegne av Boriss som kunne oppleve det samme som jeg for mange år siden. Men….da jeg gikk til informasjon for å spørre om hvor er trapper eller heis til tårn, fikk jeg beskjed at den billetten jeg har er kun til å besøke selve katedralen og hvis vi vil gå opp i tårn må vi kjøpe tillegsbillett og vente på vårt tur uten å forlate katedralen. Vår tur hadde da vært etter ca 2,5 timer !!!! Vi forsto veldig raskt at det skal vi ikke vente på, kanskje kommer vi tilbake til Barcelona seinere i livet og da har vi tid til å vente på å gå opp i tårn i Sagrada Familia.

Hva kan jeg si om selve katedralen?! Selvfølgelig er det noe fenomenal og noe du ikke kan se et annet sted i verden. Men jeg aldri fikk den følelsen at det er en katedral, at jeg faktisk befinner meg i et sted som representerer den kristne tro. Den er for moderne for min smak for å være katedral. Jeg så på Sagrada Familia som på fantastisk Gaudi kunst og jeg klarte ikke å la være å tenke på hvor mye arbeid er lagt ned for å bygge så fantastisk bygning. Jeg klarte ikke å la være å tenke på at det må være veldig vanskelige arbeidsforhold for de som faktisk holder på å bygge katedralen siden katedralen befinner seg i en firkantet rundkjøring midt i veldig travel byområdet, det alltid er mennesker rundt, i og på katedralen. Det kan da ikke være lett for dem, hele tiden må de tenke på sikkerhet av alle oss turistene og lokalbefolkning som går eller kjører rett ved siden av. Kanskje det er egentlig derfor det tar så lang tid å fullføre bygget!

DSC_0411

DSC_0401

DSC_0382

DSC_0377

DSC_0413

KategorijasBarcelona 2013

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s