Gaudi casa -ene

Etter besøk av Sagrada Familia, bestemt vi oss for å fortsette å utforske bydelen Eixample der også andre av mest berømte Gaudis mesterverk befant seg. Også for å unngå å stå i kø for å komme inn i Casa Mila og Casa Batllo, hadde jeg kjøpt billetter på internett på forhånd ( det angret jeg ikke på en eneste gang og skal fortsette med det hver gang vi reiser et eller annet sted der det er fare for å stå i lang kø, men mulig å kjøpe billetter på forhånd på internett).

Igjen valgt vi å gå til fots fra Sagrada Familia til vår første objekt av interesse- Casa Mila. Og igjen var det mye lengre å gå enn vi trodde, men det gjorde ikke noe denne gangen da det var ingenting vi skulle rekke til et bestemt tidspunkt. Vi brukt lang tid for å komme oss fram, men vi kost oss hele veien…vi var jo i Barcelona og byen er veldig annerledes enn Oslo, så det var veldig fint å observere tom vanlig hverdagsliv til bebboere av bydelen Eixample 🙂

Casa Mila (La Pedrera)

Med våre forhåndsbestilte billettene kom vi rett inn og kunne begynne å nyte Gaudis mest berømte hus. Jeg kommer nok aldri til å forstå hvordan klarte de å bygge så annerledes hus i begynnelsen av 1900 tallet. Det er ikke akkurat dagens teknologi de hadde! Det er ingen rette vegger på Casa Mila og et av leiligheter var gjort om til museum om beskrivelser og modeller av Gaudis liv og arbeid, men det var taket jeg var mest imponert over. Det var så vakkert!!! Bare syndt at det var så varmt og umulig å beundre Gaudis hus uten solbriller- en kunne faktisk bli blind av å se på alle de fargerike mosaikkene uten solbriller, tror jeg da. Å ja og forresten, det faktisk bor folk i Casa Mila. Jeg og Boriss måtte le litt da vi prøvde å forestille oss hvordan møblene i leilighetene ser ut…..tror at det har blitt litt mere slit å møblere de ujevne rommene enn bare å ta en tur til IKEA 🙂DSC_0478DSC_0476DSC_0472DSC_0460DSC_0445DSC_0437DSC_0432DSC_0429

Casa Batllo

Å besøke Casa Batllo var også en av mine ikke oppfylte drømmer fra forige tur til Barcelona.Jeg og jentene tokk en tur til huset men pga mangel av tid, gikk vi aldri inn. Nå hadde jeg igjen mine forhåndskjøpte billetter og vi med Boriss gikk rett forbi alle nysgjerrige kineserne og inn i huset. Jeg likte veldig godt det jeg så. Huset er bare så vakkert!!!! Alle vegger, dører, vinduer og tak dekorasjoner tokk pusten fra meg. Jeg kunne nok stått der på et flekk i en time og bare sett rundt meg om og om igjen. Men vi måtte komme oss opp på taket. Hvis balkongene på hovedfasaden minner om hodeskall, sies det at bygningen symboliserer drapet på dragen og det er dragens rygg vi ser på taket over hovedfasaden. Det er bare en ting jeg kan si igjen…..det var så vakkert der oppe på taket! Ikke hver dag eller ikke engang hvert år en person får sett så vakre skorstein 🙂

Hovedfasaden har et lite balkong helt overst. Der for 10 euro var mulig å ta et bilde. Vi gjorde det 🙂 ! Nå har vi et veldig romantisk bildet der jeg ser ut som Tornerose som kysser sin prins på balkongen av slottet sitt 🙂 Vi egentlig er veldig glad til å ta slike souvenir bilder, vi synes at det er morsomt selv om bildene som regel blir krøllet sammen før vi kommer hjem. Håper at i neste århundret blir slike bilder sendt til meg på e-post og ikke printet ut på stedet på store A4 ark.DSC_0486DSC_0493DSC_0496DSC_0497DSC_0503DSC_0505DSC_0509DSC_0510DSC_0523DSC_0525

Casa Amatller

På vei hjem oppdaget vi at vegg i vegg med Casa Batllo befinner seg et vakkert hus med navnet Amatller. Jeg prøvde å bla fram og tilbake i min reiseguide for å finne mere informasjon om huset, men jeg fant ingenting og det var ingen informasjon i selve huset heller. Inngang til huset var grattis også. Det var kun første etasje vi kunne besøke men vi kunne se og høre at det foregår restaurerings arbeid i øverste etasjer. Kanskje seinere blir det et vakkert hus til å besøke i Barcelona.DSC_0527DSC_0540DSC_0549

KategorijasBarcelona 2013

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s