Barri Gotic

Barri Gotic er den koseligste delen av Barcelona synes jeg, selve hjertet til byen. Jeg elsket alle de små gatene med massevis av forskjellige butikker, kafeer, restauranter, elsket følelsen at historie puster på meg fra veggene og brustein.  Vi brukt mere enn en dag til å utforske Barri Gotic selv om vi besøkt det vi skulle besøke i den første dagen. Det var bare så koselig der at jeg ville se mere og mere og ikke minst smake massevis av is.Jeg er veldig glad i is, kan spise massevis av det og har prøvd mange titals typer overalt i verden der jeg har reist, men marihuana is smakt jeg for første gang 🙂 Og nei, jeg likte ikke den. Selv om den smakt som vaniljeis og jeg trodde at nå har jeg blitt lurt, fikk jeg ekkel ettersmak i munnen…det føltes som om jeg hadde spist ren tobakk,æsh!DSC_0305DSC_0596DSC_0976DSC_1143

Vårt mål i denne bydelen var å finne Barcelonas katedral, marmorbrevkasse og den historiske museum.

Casa de l`Ardiaca

Den marmorbrevkassen jeg nevner tilhører dette huset som før var huset til erkediakonen. Selve postkassen er dekorert med tre svaler og en skilpadde. Som jeg forsto symboliserer skilpadden farta i hvilken posten fungerer mens svaler symboliserer det hvordan måtte den egentlig fungere. Vi med Boriss lo godt om det, at selv så langt bak som i 1800 tallet, var folk misfornøyd med posten 🙂DSC_0615DSC_0612DSC_0616

Barcelonas katedral

Jeg synes at denne katedralen er en av de vakreste jeg har sett. Den er bygd i gotisk stil med romansk kapell. Jeg følte meg så liten, beundringsfull og takknemlig der jeg gikk rundt i katedralen. Ikke engang i Peterskirken i Vatikanstaten opplevd jeg den utenfor kroppen følelsen, jeg opplevd i Barcelonas katedralen!DSC_0645DSC_0702DSC_0946DSC_0708DSC_0602DSC_0603DSC_0620

Og hagen i katedralen med bråkete gås og statue av St.Georg som sørget for friskt vann, var bare magisk. Der brukt vi ganske lang tid til å nyte den fantastiske atmosfæren, ta bilder og ikke minst tenne lys. Inne i katedralen er det ikke lov og mulighet til å tenne ekte lys,der kan du for 2 euro tenne elektrisk lys. Vi spurt ikke, men tenkte at det er sikkert på grunn av brannsikkerhet. Elektrisk lys blir ikke det samme som ekte lys, derfor var det veldig fint at det fantes mulighet til å tenne lys ved alter i katedralens hage. Vi alltid tenner lys i kirker og katedraler vi besøker mens vi takker for det vi har og hvisker ønsker til framtiden.DSC_0662DSC_0691DSC_0673DSC_0676DSC_0689DSC_0682DSC_0693DSC_0697DSC_0698

Hvis jeg husker riktig var prisen 3.euro per person å ta heis opp til katedralens take. Det kan gå begge veier- enten blir du skuffet eller positivt overrasket. Selv om taket er veldig stor arealmessig, er det kun et lite sti turister kan gå på til et lite oppholdsplass. Vi var veldig heldige, det var kun tre stykker andre turister på taket samtidig som oss, så vi kunne gå fritt og nyte utsikten over Barri Gotic. Det var veldig vakkert!!DSC_0647DSC_0699

Museu d`Historia de la Ciutat

Boriss er over gjennomsnittet interessert i historie i tilleg til hans interesse for fotografi og reiser 🙂 Derfor besøk til den historiske museum som ligger under bakken var et must 🙂 Det er veldig fin opplevelse og det er veldig viktig å ta med seg audioguide som leder turen gjennom romertidens Barcelona. For å gjøre det lettere for besøkende å forstå hvordan det som er ruiner nå så ut før, er det montert små tv-er her og der som viser datidens Barcelona. Og det hele i tilleg blir gjort levende med lyder av f.eks. kamp,bygateliv osv. Kjempespennende og litt uvirkelig når du tenker på at noen meter over ditt hodet er en nyere Barcelona 🙂DSC_0742DSC_0737DSC_0733

KategorijasBarcelona 2013

2 replies »

    • Tusen takk 🙂 Det er mannen min som står bak bilder fra Barcelona. Jeg fikk min egen kamera til Jul og kan seinere bidra til bildebanken 🙂 Og ja, Barcelona er virkelig fantastisk !!!!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s