Hm,kanskje Røros rett før Jul ?!

I år var det ingen vits til å dra til syden for å feire Jul og Nytt År for å unngå snø, Oslo var grønnere enn den er tidlig på våren. Jeg egentlig er en av de menneskene som mener at snø har ingenting å gjøre i byen, det blir bare kaoss og ikke minst vanskelig å kjøre og parkere bil. Men selv jeg ikke var glad når det nærmet seg Jul og det var ikke et eneste snøflak i siktet….er det virkelig mulig å ikke ha hvit Jul i Norge?! Jeg måtte finne på noe for å få meg i Julestemning!

Tidligere i år hadde jeg tenkt at det hadde vært fint å ta en tur til Tyskland for å besøke noen av de fine Julemarked de har der borte. En av mine barndomsvenninner hadde flyttet til Tyskland for noen år siden og vi pratet at det hadde vært veldig koselig hvis jeg kunne besøke henne i tilleg, hun og familien skulle flytte til større leilighet rett før Jul og da hadde de hatt plass til meg også. Dessverre det ble ikke slik, flytting ble forsinket og vi avtalt at jeg besøker dem til neste Jul.

Hvis Julemarked i Tyskland besøk ble avlyst, tenkte jeg på alternativer og Julebyen i Egersund var en av fristelser. Dessverre igjen, men Boriss er ikke så veldig glad i Julemarkeder der folk klatrer over hodet på hverandre, så jeg fikk ikke hans støte til å dra til Egersund.

Og da husket jeg om Røros! Jeg hadde vært der en gang før for mange år siden med familien jeg jobbet hos som au-pair i Trondheim. Det var i Påske, husker det som om det hadde vært i går. Jeg syntes at Røros var så koselig, å drikke kakao og spise vafler på en av kaffer i de gamle bygninger var virkelig fantastisk opplevelse.

Igjen kastet jeg meg over Boriss med mine magiske fortellinger om Røros og det tokk ikke lang tid før han ble overbevist at det er Røros vi må dra til rett før Jul. Jeg er egentlig veldig flink til å fortelle om ting som fascinerer meg, jeg legger i det så mye magi og følelser at den som hører på blir helt betatt av tanken at han/hun må oppleve det samme. Kanskje eventyrbøker egentlig er det jeg må skrive 🙂DSC_0074

Etter at jeg hadde fått grønt lys for å ta en tur til Røros, kastet jeg meg over PC-en og begynt å søke om overnattingsmuligheter. Hoteller er jo ikke noe du kan kalle billig i Norge og rett før Jul, i så populær destinasjon som Røros, er det ikke så mye du kan velge mellom når du bestiller i november. Så etter mye fram og tilbake, valgt vi å overnatte på Bergstadens Hotel. Så fint ut og i tilleg er den gammel hotel med tradisjoner og historie og det likte vi selv om det kostet mere enn en tusenlapp for en natt for dobbeltrom.

For å ha det morsomere, invitert vi vennerpar med oss og ekspedisjon, Å finne hvit Jul ,kunne startes!DSC_0046

KategorijasRøros 2013

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s