De 500

DSC_0012Sitter her med gåshud en stund etter at jeg har lest ferdig boka og lagt den fra meg. Den var en god bok!!! Ikke for å begynne med, nei.

Begynte å lese boka forige uka, en dag etter at jeg fikk den i posten. Ja,ja…boka er premie som jeg vant i Bazar Forlag sin konkurranse 🙂 Jeg hadde lest noen omtaler om boka og tenkt at jeg gjerne vil lese den, men de eneste bøker jeg betaler full pris på er reisehåndbøker, så det var helt uaktuelt å bruke ca 350kr på boka for å lese den på et par kvelder. Tenkte at jeg skal vente 1/2-1.år til den kommer på salg for max. 150kr og da skal jeg kjøpe den.Men så utlyst Bazar Forlaget konkurranse på facebook der boka var premie. Jeg skrev veldig pent om jeg kunne vær så snill få boka og så…fikk jeg den 🙂

Når jeg var liten var jeg ordentlig bokorm, det eneste jeg ønsket meg i gaver var bøker. Å være så glad til å lese bøker som jeg var, når jeg bodde på landet og hadde så mange oppgaver å gjøre hjemme og på gården i tillegg til skole og fritidsaktiviteter, som regel betyde bråk…spesielt fra pappa sin side. Jeg ville jo ikke gå og hente den kua hjem fra åsen eller plukke vekk ugress, jeg ville bare gjemme meg vekk på rommet mitt og lese,lese og lese. Og i tillegg til alle de bøkene jeg eide, tror jeg at jeg hadde den lengste lista på utlånsbøker fra biblioteket, jeg var der hver uke for å bytte bøker 😀 Bøkene ble lagt på hylla på videregående skole….det var mye mere skolearbeid/ pensum og så oppdaget jeg at gutter er faktisk noe kjekkere enn bare plagsome idioter.

Etter hvert interessen til bøker kom tilbake da jeg forsto at gutter faktisk er plagsome idioter, hehe….nei da! Men nå mener jeg at Boka over alle bøker er en bok som jeg leser fra A-Å på en natt. Jeg husker ikke helt hvor mange siden er det i Dan Brown “Da Vinci koden”, men den lest jeg på en natt. Når boka nærmet seg slutt, var jeg nær til å besvimme så trøtt jeg var, men jeg klart ikke å legge fra meg boka til jeg lest den ferdig.Har aldri mere en bok gjort det med meg.

“De 500” , for å begynne med, vurdert jeg å ikke lese ferdig.  De første 4.kveldene lest jeg bare en kapittel om gangen, av og til bare halv, hvis den var lang, før jeg ropt til Boriss at nå må han komme og slukke lyset på soverommet siden jeg ble så trøtt av å lese at jeg klarte ikke å stå opp og slå av lyset selv 🙂 Men så, jeg tror i kapittel 5, begynt ting skje…på ordentlig. Herregud så fortvilt jeg var når Boriss kom og slo av lyset siden nå var det leggetid og voksne mennesker har jobb å gå til dagen etter. De siste kveldene klart ikke jeg å sovne i spenning om hva som skjer videre i boka, jeg vridd meg i sengen til jeg ga opp….tokk boka og sniket meg ut i stua der jeg kunne lese hvertfall et par kapitler til før klokka ikke var for mye til å være veldig trøtt på jobben. Har klart meg med 3-4.timers søvn i de siste to dagene 🙂 Morningen kommer veldig fort hvis en leser til kl 2 på natta og står opp kl 5.45 🙂

Jeg skal ikke skrive hva boka handler om, men den er absolutt verdt å lese…og for all del: ikke gi opp etter de første litt kjedelige kapittler. Ting skal skje….masse!

KategorijasBøker

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s