Caffè Florian- Piazza San Marco

Jeg så på filmen “Casanova” i går, den fra år 2005. Jeg har sett den før, men å se den en gang til etter at en har vært i Venezia…..filmen får en annen betydning. Blir veldig gøy å se på scener som ble filmet på Markusplassen, i Dogepalasset og foran Santa Maria della Salute katedralen.
Piazza San Marco eller Markusplassen som den heter på norsk, er jo en av de mest berømte steder i Venezia og det er masse å se rundt den. Og siden vi besøkt byen utenfor fellesferien eller høytider, var vi heldige til å unngå å bli trampet ihjel av turistmasser.
En av mine bekymringer før reisen, var at vi kommer ikke til å finne fram til noe som helst siden det er ikke noe logikk i hvordan gatene i Venezia er formet, plutselig kan en gata slutte i kanalen eller husvegg. Men de som sier at Venezia har blitt tilpasset turister så mye som mulig, har rett. Det er veldig vanskelig å gå vill i gatene i Venezia, trenger kart kun for å dobbeltsjekke i hvilket området en befinner seg. Men ellers er det bare å se på skilt på husvegger på nesten hvert gatehjørnet: det er piler som viser rettning enten til Markusplassen, Rialto bro eller til jernbanestasjon overalt, må bare følge dem.

DSC_3638

Et av steder på Markusplassen som jeg hadde veldig lyst til å besøke var Caffè Florian. Den er et av de eldste kaffehus i Europa og har vært der siden 1720, imponerende,ikke sant! Den også “…var favorittstedet til mange kjente forfattere på 1800-tallet, som Byron, Dickens og Proust.” (Gyldendals Reiseguider)

DSC_3873

DSC_3870

Jeg bare måtte oppleve hvordan er det å være gjest i denne kaffeen 🙂 Vi valgt til å sette oss utenfor. Været var fantastisk og vi hadde lyst til å høre på musikk orkesteret spilt. Men vi tokk en tur innom også for å se på alt overdådighet i interiør: masse gull overalt, kan jeg si 🙂

DSC_3799

Forresten, med en gang vi satt oss, kom kelneren og pekte på en lapp som lå på bordet, der sto det at en blir belastet 6.euro per person for å høre på musikk. Jeg hadde lest om det, så vi var informert, men jeg synes at det var veldig greit at de sier ifra, unngår mange misforståelser tror jeg.

DSC_3856-2

Siden vi var sultne, igjen 😀 (vi er alltid sultne når vi er på reiser, er aktive og går masse og da må kroppen få næring igjen og igjen 🙂 ), bestilt vi drikke og mat. Igjen hadde jeg lest på forhånd at prisene er skyhøye hvis en velger å spise på Markusplassen og maten er ikke så veldig god heller, sånt ble det skrevet om La Rambla i Barcelona også. Men….maten i Caffè Florian var veldig god og når regningen kom, var den ikke større enn regning vi hadde fått for tilsvarende lunsj uten live musikk på Aker Brygge. Så det var absolutt verdt hver eneste krone vi brukt! Hittil den mest romantiske lunsj jeg har hatt i hele mitt liv 🙂

DSC_3848

DSC_3847

KategorijasVenezia 2014

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s