Basilica di San Marco (Markuskirken)- Piazza San Marco

Hva er vel Venezia uten besøk av Markuskirken ?! 🙂

DSC_3710

Det er sant når folk sier at bilder lyver. Jeg ble veldig overrasket når jeg så hvor liten egentlig er Markuskirken i forhold til det hvordan den blir framstilt i bilder og tegninger. Jeg trodde at den er enormt stor, større enn alle andre basilikaer i verden, men nei da….ved siden av Dogepalasset, ser Markuskirken som et lite kapell. Men vakker er den, det er sant ! Fasaden er veldig rik med statuer, mosaikker, utskjæringer,det alene kan ta en god time til å beundre alt det og finne fram de mest berømte elementene. Alle mosaikker forteller sin historie som., f.eks.,en av fasademosaikker :”viser Markus lik som blir smuglet ut av Alexandria, visstnok gjemt under svinekjøtt for å skremme vekk nysgjerrige muslimer.” (Gyldendals Reiseguider).

DSC_3723

DSC_4319

kollaza5

Vi gikk til Markuskirken etter at vi hadde besøkt Dogepalasset. Igjen hadde jeg lest hvor lange kø er det for å komme inn i Markuskirken, men igjen….enten var det pga at vi var i Venezia i april som er da utenfor turistsesongen eller var vi heldige med valgt tidspunkt for å besøke basilikaen, men det var veldig lite kø og den beveget seg super raskt. Men det viste seg at de ikke slipper inn i Markuskirken med kamera,vesker,paraplyer, kåper osv. I en sidegata fra Markusplassen var en slags garderobe/ oppbevaringspunkt for alle de tingene som ikke kunne tas inn i Markuskirken. Vi gikk dit også siden vi hadde både stor kamera med oss og jeg har alltid veska med meg selvfølgelig. Men etter at vi så hvordan oppbevarer de alt mennesker gir fra seg til oppbevaring, bestemt vi oss at vi ikke skal gi fra oss tingene våre, de koster litt for mye. Alt turister ga fra seg til oppbevaring, la betjening i vanlige, åpne hyller. Over disken i “garderoben”, var hengt opp stor plakat der det sto at de ikke er ansvarlige for etterlate ting i tilfellet tyveri. Nei takk, vi skulle finne en annen løsning 😀
Vi bestemt oss at, siden det var så lite kø, skal vi gjøre som en del andre vi så gjør: den ene går inn i basilikaen mens den andre venter utenfor med tingene. Om det gjorde at besøk til Markuskirken ble midre koselig? Absolutt! Vi nesten løp gjennom basilikaen uten å stoppe og nyte, tanken på at den andre står utenfor og venter gjør noe med mennesket 🙂
Derfor kan jeg ikke fortelle noe som helst om alt det imponerende og vakre som finnes i basilikaen, det eneste jeg husker er tanker jeg hadde: “gull, masse gull, vakkert, men jeg må gå”.
Bra at inngangen i Markuskirken er grattis 🙂

KategorijasVenezia 2014

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s