Kampanilen-Piazza San Marco

DSC_3792

DSC_3890

Kampanilen er et av steder som virkelig er verdt å besøke. Det minnet meg om Eiffeltårnet i Paris 🙂 Ikke pga utseende men pga muligheten til å nyte utsikten over byen og lagunen den gir. Fantastisk!

DSC_3896

DSC_3900

DSC_3901

DSC_3894

” Det første tårnet, fullført i 1173, ble bygd som et fyrtårn for å hjelpe navigatører i lagunen. … Tårnets nåværende utseende stammer fra tidlig på 1500-tallet, da det ble restaurert av Bartolomeo Bon etter et jordskjelv. … 14.juli 1902 fundamentene ga etter og hele tårnet falt sammen. … Det nye tårnet ble endelig åpnet 25.april (Markusdagen) 1912. ” (Gyldendals Reiseguider)

DSC_4279

DSC_3913

Og igjen jeg og mine historier om kø 😀 Er veldig opptatt av kø som jeg ser 😀 Kanskje har jeg en liten trauma fra tider da jeg satt i kassa på Rimi :D. 3+ kunder taltes som kø og det måtte åpnes en kassa til.
Men selv om det var flere enn bare 3.stk som skulle opp til utsiktsplatformen i Kampanilen og det var ingen som holdt på å bygge et tårn til for å kjøre ned kø, beveget kø seg veldig fort 🙂 Hvis jeg husker riktig var pris for en person 6.euro for å besøke tårnet. Ikke dyrt og absolutt verdt prisen. Og ingen må klatre opp trappa, heis er den eneste mulighet til å nå toppen, for turister hvertfall.
Bare må passe på å ikke være oppe i tårnet i hele timer da klokkene fremdeles er i bruk og slår veldig høyt. Igjen jeg hadde lest om det på forhånd så vi passet på å komme oss ned før de begynte å ringe. Jeg sa ifra til en familie også som var der oppe med en liten baby og de var veldig takknemlige for info. Jeg tror nok at babyen hadde blitt veldig skremt av den høye lyden. Og rart at det ikke er informasjon om det i selve tårnet, en kan ikke bli døv av lyden nei men litt rar i hodet for resten av dagen…o ja!

DSC_3911

KategorijasVenezia 2014

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s