Mmmmmmat….

IMG_0068

Lagd middag i dag og dagdrømt om maten jeg og Boriss spist i Venezia.
Det jeg elsker ved reiser er også at jeg slipper å lage mat. Å spise ute, for meg, er en del av reisen. Selv om vi leier leiligheter med fult utstyrt kjøkken, ikke engang kaffe blir laget der. Jeg synes at det er så sjarmerende å spise frokost på en lokal kafè og nyte tradisjonell/ lokal mat til middag. Jeg er også blant de mennesker som synes at å spise på McDonalds i Spania eller Italia når en er på reise der, er nesten som å være utro. Jeg har spist maten som stammer fra et annet land enn den jeg besøker, kun to ganger: den ene gangen var i London da jeg og Boriss spist indisk mat ( en venn av oss anbefalt det sterkt og den var veldig god faktisk) og den andre gangen var italiensk mat i Edinburgh. Når det gjelder italiensk mat i Edinburgh så var det slik at vi hadde da reist i Skottland i 10.dager (hittil den beste bilferie i hele mitt liv) og maten i Skottland er ikke akkurat sunn: nesten alt er fritert eller stekt, veldig lite grønnsaker, så magen min hadde stoppet opp for lenge siden, tror at halvveis i ferien, og både jeg og Boriss hadde fått kviser.Vi lo at kviser hadde vi fått av alt fett vi fikk i oss med maten. Det var siste dag i Skottland som vi tilbragt i Edinburgh og jeg sa til Boriss at jeg klarer ikke flere kjøttpuddinger,haggis, fish&chips eller noe annet fra det lokale kjøkkenet, at jeg ble dårlig bare av tanken at jeg må spise den maten igjen. Det var da vi havnet på en italiensk restaurant i Edinburgh 🙂
Egentlig snart blir det haggis og fish&chips på meg igjen og jeg gleder meg masse (det er to år siden sist) 🙂 Vi skal til Edinburgh i noen dager, både jeg og Boriss gleder oss som unger. Vi er utrolig glad i Edinburgh og Skottland, men det skal jeg skrive om når vi kommer tilbake 😉

IMG_0078

Maten i Venezia helt generelt var god, men jeg fikk aldri den wow opplevelsen som jeg fikk av maten i Barcelona. I Venezia den viktigste matvarer kilden er vannet: fisk og sjømat. Og det var det vi valgt til middag. Kjøtt kan vi få nok av her i Norge…kylling nesten hver dag 😀
Vi smakt på grillet fisk, fiskesuppe,kamskjell, pasta med sjøskapninger og risotto med alt som lever i vannet 🙂 Den ene retten jeg ikke klart å spise opp var blekksprut (husker ikke helt,men tror at det var sepia) kokt i sin egen saus med polenta og grønnsaker som tilbehør. Den svarte sausen var noe ekkelt,æsh…nesten som å spise svart jord…både utseende-og smaksmessig. Så jeg plukket ut blekksprut biter, skrapt av så mye saus som mulig, og prøvd å spise dem, men det var bare vondt smak av hele retten tom polenta er ikke noe jeg med glede skal spise igjen…trengte en hel liter vin for å skylle ned den ekle ettersmaken 😀

IMG_0098

KategorijasVenezia 2014

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s