Opp med sola…

DSC_4257-4

Før vi reist til Venezia, sa Boriss at han har en liten drøm: å ta fine bilder av laguna sett fra Markusplassen. Siden det er litt umulig å ta veldig fine bilder på dagen når Markusplassen er fult med mennesker, laguna er fult med båter og sterk sollys er verste fiende til å lykkes med fine bilder, bestemt vi oss at en dag skal vi stå opp tidligere enn alle andre og skal skaffe oss fantastiske bilder Boriss har drømt om.
Det gikk ikke så bra med en gang, det tokk oss to morninger med flere forsøk for å komme oss ut av senga kl 5.00.Men vi klarte det til slutt 🙂

DSC_4263

Venezia er en by med dagsrytme jeg aldri har sett før. Byen er helt tom av mennesker før kl 8.00 om morningen og etter kl 22.00 på kvelden. Jeg lest at det er pga at mesteparten av alle ansatte i kaffeer, butikker osv ikke bor i Venezia men bor i Mestre som ligger på fastlandet og siden de tar tog til og fra Venezia, våkner byen seinere og sovner tidligere enn alle andre berømte byer i Europa.

DSC_4267-2

Vi var på Markusplassen litt etter kl 6.00 den morningen når vi bestemt oss for å ofre vårt søvn i fordel til fine bilder. Jeg telt ikke helt nøyaktig men vi var ca 10.stk på Markusplassen så tidlig, ca halvparten var gatefeiere som gikk over Markusplassen med en kost og feiet vekk alt som var kastet i bakken. Resten av oss var trøtte turister utstyrt med stativer og kameraer og var på jakt etter det perfekte bildet.

DSC_4273

DSC_4275-2

DSC_4279

DSC_4304

Jeg kan si at det var absolutt verdt å stå opp så tidlig for å oppleve hvordan byen våkner. Å se hvordan båter transporterer store last med varer til butikker og hotell.

DSC_4342

DSC_4340

DSC_4343

Og så, siden vi var våkne så tidlig, tokk vi en tur til markedet ved Rialto bro som er åpent kl 6.00-13.00. Jeg igjen hadde lest at det er et marked som befinner seg på vannet og er det mest eksotiske markedet i Europa. Jeg, ærlig talt, ble veldig skuffet. Først og fremst, markedet befinner seg ikke på vannet mere enn alle andre bygninger i Venezia, men befinner seg på gata ved kanalen. Og etter Barcelonas fantastiske marked, føltes Rialto marked som liten,slapp og kjedelig.

DSC_4336

KategorijasVenezia 2014

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s