Liten tur innom Dorsoduro

Dorsoduro er en av bydelene i Venezia og det vi hadde lyst til å besøke der var Santa Maria della Salute kirken, selv om jeg tror at mesteparten som besøker Dorsoduro gjør det pga galleriet Accademia som har den største samlingen av venetiansk kunst i verden. Jeg er ikke så veldig stor kunstelsker og ikke Boriss heller, så vi som regel hopper over besøk av kunstgallerier når vi er på reise. Jeg bare klarer ikke lenge stå foran en maleri og utforske det som er malt der.

DSC_4009

DSC_3916

DSC_3673

Vi bodd i San Polo bydelen, som jeg skrev tidligere, like ved Rialto bro. Når en ser på kart, føles at det er veldig langt å gå mellom alle steder en vil se i Venezia, men i virkeligheten er Venezia ganske liten og en kan gå på kryss og tvers av byen uten å bli helt utslitt og uten å bruke annen transportmiddel enn egne beina 🙂

DSC_4137

DSC_4065

DSC_4056

Vi gikk til Dorsoduro, selvfølgelig måtte rote oss bort på veien, men å rote seg bort i Venezia er bare koselig og finner fram uansett 🙂 Den sikreste måten å finne fram til Dorsoduro er å følge skilt på veger som peker veien mot Accademia og så er det bare å krysse Ponte dell`Accademia (Accademia bro) og så er du i Dorsoduro. Å miste Accademia bro er litt umulig da den skinner på avstand pga alle små hengelås som er hengt i broen. Jeg og Boriss måtte le litt at i hver by må det være en bro der nygifte par henger små hengelås og kaster nøkkel i vannet for at ekteskapet skal holde lenge. Veldig fin tradisjon synes jeg selv om hengelås skader broen.

DSC_4127

DSC_4129

DSC_4123

DSC_4197

DSC_4198

Vertinnen av leiligheten vi leid anbefalt restauranter i Dorsoduro som gode og billige og sa at Dorsoduro er stedet innbyggere i Venezia går til når de går ut for å spise. Vi spist lunsj i en av restauranter i Dorsoduro, det var godt, men jeg følt ikke at det var så mye billigere enn det vi betalt for lunsj andre steder i Venezia. Men samtidig vi spist i en av restauranter som befant seg langs gata som følger turistmasser til Santa Maria della Salute kirken. Det er Zattere bryggen innbyggere går til for å nyte god og rimelig mat.

kollaza8

Selv om Dorsoduro er :”…en rolig og tiltrekkende bydel med skyggefulle plasser, rolige kanaler og pittoreske boliger som tilhører velstående venetianere og utlendinger” (Gyldendals Reiseguider), følte jeg at bydelen er litt skitten, fattig, enkel og mye annerledes enn resten av Venezia vi opplevd.

DSC_4189

DSC_4184

Santa Maria della Salute kirken likte jeg ikke heller. Det er jo nesten skam av å si at jeg ikke likte kirken med tanken på at den er fra 1630 og med verktøy i de årene måtte det være utrolig vanskelig å bygge det enorme barokkirken, men det minnet meg masse om store statsbygg av marmor som ble bygd overalt i Latvia under Sovjet Union.

DSC_4141-2

KategorijasVenezia 2014

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s