Skuffet over meg selv

DSC_4107

Det er så varmt her i Oslo i dag…+35 grader viser min termometer på utsiden av stuevinduet. For meg er det for mye, jeg er ikke så veldig glad i varme over 28.grader, det forklarer også godt hvorfor valgt jeg å flytte til Norge og ikke til f.eks. Australia 🙂 Men jeg tror at jeg bor litt for mye sør her i Norge , uuufffff…..varmt!!!!!

DSC_3656

Det verste jeg vet er å ha det så varmt på reise. Jo da, det er perfekt når en drar på sydentur og ligger på stranda eller ved basengkant dagen inn og dagen ut, men jeg hadde blitt gal av den slags ferie, holder max 28.varmegrader for mine vandringsferier. Skrev melding til pappa i dag at neste år i ferien i juli skal jeg dra enten til Skottland eller Alaska, og skal reise til varmere steder kun i vår eller høst 😀 Kan ikke dra hjem til Latvia i juli heller, der er det enda varmere nå enn her i Oslo.

DSC_3970

DSC_3977

DSC_4034

DSC_4350-3

Tenkte også at det er på tide å sette punktum på å skrive om opplevelser fra Venezia tur. Som overskriften sier er jeg litt skuffet over meg selv angående Venezia tur. Jeg likte ikke Venezia så godt som jeg trodde jeg skal gjøre. Jeg hadde krysset av i reiseguiden min så mange steder som var verdt besøk, men etter den første dagen i Venezia både jeg og Boriss forsto at det er nesten ingen vits til å besøke akkurat den eller den kirka som er nevnt i reiseguiden…..hele byen er ren friluftsmuseum, og hvis en går inn i den nærmeste kirka som er i veien, får en se masse historie. Oj…jeg lyver…. Santa Maria Gloriosa dei Frari er absolutt verdt besøk. Det er gotisk kirke i San Polo bydelen, veldig fin! Men det som overassket meg mest var: …jeg har reist en del nå og besøkt en del katedraler og kirker, men aldri før har jeg sett statuer i katedraler, basilikaer, kirker som forestiller mørkhudede mennesker. Har du sett dem? Alltid alle statuer er hvite, ikke sant?! Men her var noen av statuer svarte, jeg syntes at det var veldig fascinerende….verden er jo ikke bare hvit!!!!!

DSC_3603

DSC_3608-2

DSC_3609

DSC_3735

Og så angrer jeg litt på at vi ikke tokk gondola tur første dagen etter ankomst. Hvis du leser dette og skal til Venezia, min anbefaling er: ta den første ledige gondola du ser og ta den rett etter ankomst! Grunn til det er: jo mere du venter, jo mindre har du lyst til å ta den turen…begynner å vurdere om den er verdt penger ( det koster en del), begynner å sammenligne priser, begynner å tenke på om det er koseligere å ta gondola turen i små kanaler eller ta en tur tom i Grand Canal, skal ta turen om morningen, midt på dagen eller om kvelden. Hvis det blir slik at jeg skal tilbake til Venezia, skal jeg kaste meg i den første gondola jeg ser og skal ikke vente med det.

DSC_4109

DSC_4216-2

Og så er tre dager kun i Venezia for mye for å utforske kun Venezia. Vi hadde ingen planer til å besøke byer eller øyer i nærheten, vi var veldig fornøyde med den rolige byvandringen gjennom tre og halv dager, men det går helt fint å utforske byen på 1 eller 2 dager.
Må også huske på at Venezia ikke består av kun San Marco. Vi. f.eks. tokk en tur gjennom bydel Cannaregio….begynte å gå fra Rialto bro og avsluttet ved jernbanestasjon. Veldig fin bydel, spesielt hvis en har blitt litt gal av trange gater….ta en tur til Cannaregio eller Castello….der kan en finne mere åpne gater og grønne lommer…og så er det veldig mange salgsbod som selger samme som en kan få kjøpt i San Marco bare billigere 🙂

DSC_4044-2

DSC_4047

DSC_4051

DSC_4069

Men selv om synes at Venezia er absolutt verdt et besøk ble jeg mindre imponert etter besøk til byen enn det jeg tenkt jeg skal være. Kanskje hadde jeg bygd opp store forventinger til byen og meg selv gjennom årene mens jeg drømt om turen til Venezia, men jeg fikk ikke den WOOOOOW effekten jeg trodde jeg skal få. Som alltid sier jeg til meg selv :” Skam deg, Mairita, husk hvor mange mennesker i verden ikke har nok mat og det er ikke snakk om reise tom til nærmeste by, og du ble skuffet på en av dine verdensreiser!!!!” Så for å gjøre det klart, jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har, for alt jeg har sett, for alt jeg eier, for alt jeg har smakt på, for alt jeg kan gi til andre og jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk oppleve denne mystiske, gamle og historiske byen, men det er slik i livet at vi blir mere glad i noen mennesker enn andre, vi blir mere glad i en type mat enn den andre, vi blir mere glad i den ene fargen enn den andre og slik er det også med reisemål….jeg bare liker Barcelona,Roma og Skottland mye bedre enn Venezia.

DSC_4353-4

DSC_4122-2 копия

DSC_4111

DSC_4104

DSC_4356

DSC_4348

DSC_4100

DSC_4092

DSC_4090

KategorijasVenezia 2014

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s