The Palace of Holyroodhouse og Holyrood Abbey

DSC_5417-2-3

Hva kan bli bedre enn å drømme tilbake til sommerferien på en slik kveld som i dag. Det tordner så mye at tom jeg blir litt redd.

DSC_5490-2

Men tilbake til fantastiske, koselige sommerdager i Edinburgh 🙂

DSC_5418-2

Det stedet vi hadde lyst til å besøke igjen, var The Palace of Holyroodhouse som er Dronningens Elizabeth 2 offisielle residens i Skottland. Fantastisk, magisk og ikke minst historisk sted! Stedet blir ikke mindre magisk med tanke på at Dronningen fremdeles bruker den når hun er i Edinburgh.

DSC_5419-2

Selvfølgelig turister ikke har adgang overalt i slottet, men det er helt mulig å forestille seg hvordan resten av slottet ser ut etter besøk av de rom som er lov å besøke. Og jeg og Boriss er store fans av skotiske og engelske slott. Jeg blir helt betatt og målløs når jeg ser alt overdådighet i interiør, og med tanke på fra hvilket århundret alt det er, kan jeg bare prøve å forestille meg om hvordan klarte de å få det til. Tom private rom til Mary, Queen of Scots var utrolig syn for oss som til hverdag bor i IKEA verden rundt seg 🙂

DSC_5422-2

DSC_5424-2

DSC_5478

Ved siden av slottet er Holyrood park og Holyrood Abbey. Det er ikke mye som er igjen av Abbey, men den absolutt er verdt et besøk. Jeg skal gjenta meg igjen, men stedet er helt magisk! Jeg elsker å besøke katedraler og kirker selv om det er bare ruiner som Holyrood Abbey. Igjen fantasien kan løpe løpsk når en prøver å forestille seg hvordan Abbey så ut før, hvordan klarte de å bygge slik bygning med de verktøy som var tilgjengelige og hvor mange mennesker med forskjellige skjebner har besøkt stedet.

DSC_5429-2

DSC_5432-2

DSC_5433-2

DSC_5437-2

DSC_5440-2

DSC_5458-2

DSC_5469-2

DSC_5479-2-2

Et sted til som må besøkes før en forlater slottet er…..suvenirbutikken 😀 Den er helt fantastisk, jeg hadde lyst til å kjøpe alt: te, serviser, bøker osv. Spesielt serviser, som kan kjøpes der, ser ut som serviser fra Dronningens te-selskap: i blå eller rød porselen. Men igjen, når kjøpsdjevelen i meg hadde roet seg ned, tenkt jeg litt klarere…passer virkelig de servisene inn i min IKEA hjem, hmmmmmm…nei 😀

DSC_5483-2

DSC_5485-2

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s