Edinburgh Castle

DSC_5349-2

Hvis The Palace of Holyroodhouse befinner seg på den ene enden av Royal Mile, på den andre enden av Royal Mile kan vi finne Edinburgh Castle. Edinburgh Castle eller festning er bygd på toppen av vulkansk plugg og byen Edinburgh har vokst rundt festningen. Selv om festning er en av mest berømte turistatraksjoner i Edinburgh, brukes den fremdeles også av ulike militære styrker.

DSC_5188-2

DSC_5189

Forige gang vi var i Edinburgh, var vi så uheldige at det regnet akkurat den dagen da vi hadde planlagt til å besøke festningen. Og siden den gangen hadde vi bare to dager å bruke på å utforske Edinburgh, måtte vi gjøre det beste ut av situasjonen og se så mye vi kunne selv om det regnet. Må si at det ikke var lett…vått,glatt, massevis av turister med store paraplyer. Har ikke de beste minner fra besøk av Edinburgh Castle den gangen.

DSC_5196

Derfor skulle vi dit en gang til med håp for bedre vær 🙂

DSC_5204

Jeg kjøpt billetter på forhånd på nettet. Forige gang vi besøkt festning så vi at det kan skje at kø blir ganske lang. Og å stå i kø i ferien er det kjedeligste jeg vet om!

DSC_5207

DSC_5209

Og vi hadde rett angående kø, når vi dukket opp ved inngangen litt før åpningstiden kl 9.30, var kø allerede så lang at vi da måtte stø i den i ca 20.minutter hvis vi ikke hadde kjøpt billetter på forhånd.

DSC_5271-2

Men vi gikk ikke inn allikevel… vi gikk for å spise frokost isteden 🙂 Tanke på at alle de menneskene skal besøke festningen samtidig, fikk oss lyst til å flykte 🙂 Og jeg var glad at vi gjorde det. Når vi kom tilbake etter litt over en time, hadde mesteparten av besøkende fra første, største kullet forlat festning og vi kunne fritt gå rund, se og nyte alt vi ønsket, ikke minst ta bilder uten at en eller annen turist var alltid i veien 🙂

DSC_5274

Selvfølgelig er festning veldig imponerende og ikke minst stor og blir tatt veldig god vare på. Det er fantastisk at historiske steder blir så godt bevart slik at mange generasjoner etter oss kan nyte det vi kan nyte, men samtidig mister stedet litt av sin gamle magi. Og etter dette besøket av Edinburgh Castle, kan jeg si at mitt hjerte ble stjålet av Stirling Castle for noen år siden og Edinburgh Castle klarte ikke å dunke den ut 🙂

DSC_5262

DSC_5263

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s