Mat,mat,mat,mat,mat,mat

Prøvd meg på ny oppskrift til kake laget av cottage cheese og fikk lyst til å minnes tilbake til Edinburgh og maten vi spist der 🙂

image (6)

Som jeg skrev før, hadde jeg og Boriss vært på 10.dagers biltur i Skottland for noen år siden og da fikk vi så nok av den tradisjonelle maten der at i den siste oppholdsdagen valgt vi å spise på en italiensk restaurant. Men nå når vi hadde bestilt tur til Edinburgh og begynt å tenke på hva skal vi gjøre der, begynte vi igjen å dagdrømme om haggis, engelsk frokost, fish&chips osv. 🙂 Det er noe rart med skotisk mat, en vet at det tradisjonelle skotske kjøkkenet er alt annet enn sunt: maten er frityrstekt, fett, veldig minimalt med grønnsaker (hvis en ikke teller med grønne erter og et par aspargesbønner), men allikevel er det så godt. Kanskje smaker det så godt også pga at vi ikke tillater oss å spise slike ting til hverdags for å spare helsa våres og slippe å bytte ut garderobe mot større størelser flere ganger i året. Men å sitte der i Edinburgh på en pub/restaurant og spise stor tallerken engelsk frokost…mmmmm…himmelsk!!!

DSC_5410-2

Og ja jeg liker haggis! Ifølge Wikipedia:”Haggis er en skotsk pølse som er laget av innmat av får blandet med løk, havregryn og krydder og kokt i en dyremage. Den kommer i pølseform, det vil si maten er stappet inn i et pølseskinn, men ved servering skjæres skinnet opp og retten fortæres som en kjøttmos. Haggis serveres vanligvis med «neeps and tatties» (kålrotstappe og potetmos).” Mmmm….deilig ikke sant! 😀 Nei men seriøst, det smaker godt, de kan kunsten ved å lage haggis!

image (2)

Og hva med deilig øl pai???? Deiliiiig og ikke minst veldig,veldig mettende! Jeg hadde fått nok av selve paien men den kommer med tilbehør: grønnsaker og potetstappe. Nok middag til to personer.
Må ikke glemme fish&chips heller, ingen ordentlig pub meny uten fish&chips, selv om det stammer fra England er fish&chips utrolig populært måltid også i Skottland og Irland.

DSC_5297-2

Jeg og Boriss alltid finner vår yndlingsrestaurant i byene vi besøker. Denne gangen vårt hjertet ble stjålet av amerikansk restaurant “Filling Station” på Royal Mile. Vi oppdaget den helt tilfeldig. Siden vi bodd ikke så langt fra Royal MIle, var puber og restauranter på Royal Mile de nærmeste å spise frokost på for oss. Men den andre morningen i Edinburgh gikk vi fra pub til pub uten at vi kunne bestille frokost. Det viste seg at det var forsinkelser fra en av leverandørene til puber på Royal MIle og derfor kunne de ikke tilby frokost tidligere enn kl 11.00. Vi selvfølgelig følt at vi er altfor sultne til å vente så lenge og tenkte å utforske “Filling Station” som var nesten den eneste restaurant som var åpent om morningen. Og selv om vi gikk mot våre prinsipper: ikke spise mat fra et annet lands kjøkken enn dens vi besøker, var vi veldig positivt overassket og kom tilbake til både lunsj og middag 🙂 Selv om “Filling Station” først og fremst tilbyr amerikansk kjøkken, var det også rikelig med utvalg av tradisjonelle retter og ikke minst drinker (seriøst….verdens største meny) og dessert! Anbefales!

DSC_5394-2

DSC_5390

DSC_5400

DSC_5402

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s