Forelsket i Edinburgh

Det er veldig mye å se, gjøre og smake i Edinburgh. Jeg kan, med hånda på hjertet, si at jeg har blitt hodestups forelsket i Edinburgh og hele Skottland, drømmer om å ta ordentlig biltur rundt og gjennom hele øya egentlig 🙂

DSC_5415-2-2

DSC_2893

DSC_3048

DSC_3057

I Edinburgh å vandre opp og ned Royal Mile, ta en tur til Grassmarket, vandre gjennom sidegater til Royal Mile, ta en tur til New Town, Dean Village og Leith er som å være i en stor friluftsmuseum.

DSC_5291-2

DSC_5292-2

DSC_5381-2

DSC_5382-2

DSC_3134

Mens en vandrer gjennom byen er det veldig lett å løpe forbi Greyfriars Bobby statue. Vi gjorde det forrige gang vi var i Edinburgh. Bare klart ikke å finne den. Nå når vi var i Edinburgh igjen, forsto vi hvorfor….statuen er veldig liten, men vi hadde sett etter ordentlig, stor statue. Vi hadde faktisk gått forbi den 🙂 Men ikke denne gangen, nå fant vi den og tok Bobby i nesen for at den skal bringe lykke til oss 🙂

DSC_5333-2

DSC_5334-2

Så hvem egentlig er Bobby ? Det er en hund 🙂 En hund som etter døden av eieren sin, lå på dens grav i mange år til han døde selv. Derfor fikk Bobby sin egen statue og ved siden av statue er det også pub med samme navn. Det går an å besøke kirkegården og graven til Bobby om natta også. I Edinburgh veldig populær attraksjon som blir tilbud til turister er vandring i byen om natta. Turene er med guide og kan gå gjennom kirkegårder, i mørke sidegater, i underjordiske tunneler, i spor av murdere fra oldtider osv. Hadde vært flott hvis jeg kunne fortelle noe mer om turer, men jeg kan ikke…synes at det er altfor skummelt å bli med på noe sånt, brrrrr!!!

DSC_5338

Utsikten over byen kan nytes fra 250 moh fjelltoppen med navnet Arthur`s Seat. Vi tok ikke den turen. Hadde veldig lite lyst til å ta en fjelltur når vi hadde valgt en bytur 😀 Men vi var ikke for late til å klatre opp mange trappetrinn til Calton Hill. Absolutt verdt hver eneste trappetrinn….fantastisk utsikt mot gamlebyen!!!!! Og samtidig kan besøke halvferdig Parthenon- Nasjonal minnemerke til alle som døde under Napoleonskrigene.

DSC_5505

DSC_5498

Og så…det morsomste til slutt 😀 Scotch Whisky Heritage Centre !!! Veldig fin og lærerik opplevelse som avsluttes med whiskysmaking og kjøp av whisky til å ta med seg hjem 🙂 Etter både biltur i Skottland og ikke minst etter et par whiskyturer, har jeg begynt å bli ganske ok whisky kjenner. Av å bare se hvor whisky kommer fra, kan jeg si om den skal lukte som sykehus, skal smake frukt og blomster eller krydder 🙂 Gøy!!!!

DSC_5364-2

DSC_5366-2

DSC_5368-2

DSC_3160

DSC_3164

DSC_3171

Jeg kunne skrive innlegg etter innlegg om hver eneste sted vi besøkt i Edinburgh, men til det finnes reisehåndbøker. Jeg kan si at vi angrer ikke på at vi besøkt nesten alt som kunne besøkes i Edinburgh 🙂 Og jeg gleder meg til neste gang jeg får anledning til å besøke denne fantastiske byen!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s