St.Giles Cathedral

En av de mest fantastiske steder i Edinburgh er St.Giles katedral. For å begynne med, var katedralen kjent som High Kirk (kirke), men etterhvert fikk navnet St.Giles Cathedral. Katedralen, to ganger gjennom 17.århundre, var sete til biskopen og er bygd i gotisk stil. Veldig vakkert!

DSC_5305-2-3

DSC_5306-2

Katedralen i seg selv er ganske liten, men derfor ikke minst koselig og kanskje den mest fargerike katedralen innvendig som jeg har sett. I tillegg til mange fargerike glassmalerier, er katedralen pyntet med flagg i mange farger.

DSC_5308-2

DSC_5309-2

DSC_5312-2

Det er lov å ta bilder i katedralen mot betaling. Anbefales å betale og ikke smugfotografere under jakken, de pengene går jo til vedlikehold av katedralen uansett. Så hvis vi synes at det vi ser er vakkert,hvorfor blir det da så vanskelig å betale et par punds for å bidra til å bevare det.

DSC_5316-2

DSC_5327-2

Det aller vakreste i katedralen er Thistle Chapel. Rikt dekorert med utskjæringer av tre og bygd til ære for alle riddere av Order of the Thistle.
Må også ikke glemme å se etter engel som spiller sekkepipe 🙂 Den finnes i dørkarmen ved inngangen, ikke så lett å se siden den er ganske liten, men derfor morsommere å lete etter 🙂

DSC_5321-2

DSC_5326-2

DSC_3105

DSC_3110

Utenfor katedralen er det veldig lett å løpe forbi The Mercat Cross, som faktisk viser hvor midten av byen er og her Bonnie Prince Charlie var erklært som konge i 1745 🙂

DSC_5389

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s