Bois Cheri te museum og fabrikk

Jeg virkelig håper på at en dag får jeg anledning til å besøke Mauritius en gang til og utforske de stedene som vi ikke fikk tid til i løpet av den uka som vi tilbrakt der.
Selv om øya er kun 30.km lang og 20.km på det bredeste, er det ganske mye å se og oppleve. Mauritius har veldig rik historie pga alle land som hadde makt over Mauritius,naturen er utrolig vakker og forskjellig, de dyrker te,sukkerrør, lager rom, har veldig rik matkultur, en kan dykke, svømme med delfiner, mate store skilpadder osv.osv.

DSC_6522

Når jeg og Boriss ser tilbake på reisen vår til Mauritius, tenker vi på at vi kunne se litt mer enn det vi gjorde. Men samtidig var det så utrolig varm at vi ikke klart å være ute og drive med noe fra morgen til kveld. Allikevel hadde jeg vanskelig til å forsto de som forlot ikke hotellet i det hele tatt. Jo, det var flere som tilbrakt hver dag i hele uka ved bassenget eller på stranda tilhørende hotell. Super kjedelig, de har ikke peiling på hvor mange opplevelser gikk de glipp av.
Et av steder vi besøkt var Bois Cheri te museum og fabrikk. Utrolig fin opplevelse! Og selv om Bois Cheri er definert som turistdestinasjon, var vi eneste besøkende der og da. Luksus 🙂 !

DSC_6471

DSC_6465

Først besøkt vi selve fabrikken og museum der vi fikk se filmen og gjenstander om te historie på Mauritius.Så fikk vi mulighet til å bli med liten tur i fabrikken for å se hvordan te blir til 🙂
Det vi likte aller best var vandring i teplantasjen og te- smaking 🙂 Te plantasjen var ikke veldig stor, i hvert fall ikke den vi fikk lov til å ta en tur i. Jeg har sett større te plantasjer på TV og bilder, hehe. Men siden det var første gang i livet mitt når jeg sto i en te plantasje blant te busker, var det utrolig kult allikevel. Vi tok masse bilder av hverandre med te busker i bakgrunn 😀

DSC_6509

Te-smaking foregikk i restaurant. Vi fikk bord på veranda med utsikt over te plantasjen. Må si at varm te var det siste vi ønsket å drikke i den varmen, men vi smakt litt av alle typer som ble servert allikevel. Og igjen tok masse bilder av hverandre, te og utsikten fra veranda og så kjøpt vi te å ta med oss hjem til seg selv og til venner.

DSC_6515

PC230413

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s