Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanic Garden

Botanisk hage ikke er noe vi besøker når vi reiser. Men Mauritius i seg selv var så annerledes destinasjon at vi bare måtte sjekke hva er det de har i botanisk hage 🙂

a

DSC_6036

DSC_6046

Dagen startet vi med deilig frokost på hotellet. Elsket restaurant på hotellet, som tatt ut av vakre postkort fra eksotiske destinasjoner med sand istedenfor gulv, uten vegger, med utsikt over havet og som regel var det en eller flere små fugler som prøvde å stjele mat og ble jaget vekk av servitører 🙂 Servitører, forresten, var de mest serviseinnstilte jeg noen gang har møtt: alltid høflige, smilende og klare til å hjelpe selv om de jobbet veldig og da mener jeg veldig lange dager. Jeg bare klarer ikke å la være å prate med folk jeg treffer på reiser og da får jeg mulighet til å bli kjent med dem. Også sjåfør fortalt oss om hverdagen sin, familien sin og hvordan er det å leve på Mauritius. Han var utrolig stolt at han hadde bygd sitt eget hus i alder av 33.år, foreløpig bare en etasje, men håpet på at etter noen år får han mulighet til å bygge en etasje til og så kan sønn bygge en etasje til. Han sa at pga at øya er så liten som den er, er det dyrt å kjøpe eiendom eller jord der og derfor eiendom går i arv i flere generasjoner som bygger det i høyden. Men de som har førsterett til arv er eldste barna i familien og yngste må ut og kjøpe eller bygge sitt eget.
Etter den deilige frokosten inntok vi baksetet på bilen vår og ble kjørt til Sir Seewoosagur Ramgoolam botanisk hage i Pamplemousses. Oj, som både jeg og Boriss lo om det navnet- Pamplemousses 😀 Det betyr grapefrukt på fransk. Alle på øya snakker både engelsk og fransk.

DSC_6050-2

k

Botanisk hage var så fantastisk! Ikke bare pga alle eksotiske trær vi ikke er vant til, f.eks., tyggegummi og pølse trær 😀 ,men også at det var så utrolig deilig å være i skyggen. Og så var det veldig gøy å se hvordan to duer koste seg på gigantiske Amazon vannliljer blader i vannliljer dammen.

PC200213

PC200222

Ved utgangen av hagen sto det flere gateselgere og solgt utrolig fine og fargerike skjell og koraller. Vi hadde glemt helt at det er ulovlig å kjøpe og ta ut fra eller inn i landet koraller, så vi begynt å se på dem- de var jo så fine. Men plutselig sto sjåføren vår ved siden oss og sa at han ikke anbefaler å kjøpe koraller, vi kan havne i trøbbel, vi kan kjøpe skjell isteden. Det gjorde vi, nå har vi veldig fine skjell som ligger i hylla og minner oss om Mauritius, botanisk hage og sjåføren vår.

r

u

På veien tilbake til hotellet skulle vi stoppe i byen Grand Baie for å kjøpe litt klær. Ja,ja, vi trengte klær! Vi hadde tatt med oss for lite sommerklær, regnet ikke med at det blir så varmt og vi skal svette så mye at vi blir nødt til å skifte klær opp til tre ganger om dagen. Selvfølgelig utnyttet vi vaskeritjenester på hotellet, men siden vi ikke var de eneste som svettet som små griser, var det litt kø og vi kunne få rene klær to dager etter innlevering til vask ( de stryket dem også, tror at det egentlig var det som tok den tiden, tom truser var stryket 😀 )

DSC_5993

DSC_5995

Så sjåføren slapp oss av i sentrum av Grand Baie vist retning til salgsboder der turister handlet og samtidig fortalt oss veien til nærmeste kjøpesenter der selve innbyggere handler, og takk for det! Vi kjøpt masse fine sommerklær og sko til veldig rimelige penger. Klær har vi fremdeles, sko takket for seg nå i sommer etter at de hadde stått i tjeneste i tre år. Kvalitet heter det 🙂 !

DSC_6805

n

Shopping tok alle våre krefter og vi følt at vi trenger litt mat. Det var da igjen bare å si til sjåføren at vi er sultne og vi vil spise god mat, så ordet han resten.Han tok oss til et lokalt sted. Når vi så restaurant, så vi på hverandre og tenke små stille tanker om hvordan skal dette her gå, blir det kanskje deling på do på oss begge to hele natta? Restaurant så ikke ut utvendig, jeg hadde aldri satt min fot der, men vi tenkte at vi skal stole på sjåføren vår og skal ta sjansen.Og vi angret ikke på det seinere. Inne var restauranten helt fin, ren og ryddig. Selvfølgelig for oss fra nord som er vant til svart, hvitt, grå, brun farge i interiør, blir det veldig uvanlig å havne i restaurant der en vegg er rød, den andre grønn og den tredje gull, men etter et par små latterkramper og bilder, gikk det helt fint 🙂 Og maten var bare fantastisk! Vi spist hummer, like stor som fatet den var servert på 😀 Det føltes som om proteiner hadde eksplodert i munnen, utrolig mettende ! Og regningen på slutten var ikke mer enn et par hundre kroner for to hummer med tilbehør, vin og øl til maten!

DSC_6039

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s