La Vanille Reserve de Mascareigne

La Vanille Reserve de Mascareigne – et av steder på Mauritius som bare må besøkes: det er blanding av dyrehage, botanisk hage og museum på et sted. Jeg skal kalle det for parken 🙂
Parken ligger helt sør på øya og ikke så langt fra flyplassen. Siden vi bodd på nord-øst siden av øya, måtte vi krysse hele øya for å komme til parken. Men som jeg skrev tidligere, det tar ikke mer enn 30.minutter til å krysse hele øya, hvis det da ikke oppstår trafikkork. Kan skje på Mauritius også 🙂
Jeg og mannen min var mest interessert til å se store skilpadder, de kan være mer enn 100.år gamle og veie over 200.kg. Kan si at det var både fascinerende og litt skummelt å være så nære så store dyr. Ja,ja…det er lov å gå til skilpadder og mate dem. Ved inngangen til der skilpadder befinner seg, kunne vi kjøpe planter de liker, og så kunne vi finne en eller flere skilpadder som var interessert til å spise det vi gir dem. En av skilpadder skremt mannen min ordentlig…må le når jeg husker det. Han hadde kjøpt flere planter og så sto han der og matet en skilpadde med noen blader mens han hadde gjemt resten av planter bak ryggen slik at skilpadden ikke ble fristet av de også. Jeg sto litt på avstand og tok bilder av mannen og skilpadden. Plutselig så jeg at det er en stor skilpadde som nærmer seg mannen min bakfra for å få tak i planter han holdt skjult bak ryggen. Det var så morsomt å se hvor fort og høyt Boriss hoppet i været og løp av stedet da han så den store skilpadden bak ryggen sin 😀 Gøy!

DSC_6670

DSC_6681

Vi også tok en tur gjennom hele parken for å besøke andre dyr: aper, griser og ikke minst akvarium med krokodiller og huset der skilpadder blir “dyrket”. Skilpaddehuset var veldig interessant og lærerikt besøksobjekt. Der er alle skilpadder inndelt etter alder og besøkende kan se hvordan skilpadder utvikler seg når de vokser. De er så søte når de er små!!!! Fikk lyst til å nusse med dem 🙂

DSC_6654

PC230450

Turen gjennom den grønne delen av parken er noe jeg kan også anbefale. Først og fremst fordi det er så deilig å komme seg i skyggen hvis en havner på Mauritius som oss når det er 37 ++++ varmegrader. Og så for oss fra nord, er det alltid gøy å vandre mellom palme-, banan- og bambus trær. Hvis noen er over middels interessert i eksotiske trær og planter, kan det leies turguide.

DSC_6555

k

Vi brukt gode 4. timer i parken og følt at det var på tide med litt mat. Inne i parken er det veldig koselig restaurant “Le Crocodile Affamé”. Jeg fikk følelsen at jeg sitter inne i jungelen og snart kommer apekatt i dress og skal servere meg drikke i kokosnøtt 😀 Det ble ikke helt son selvfølgelig, blir betjent av mennesker og får drikke i glass 🙂 Spesialiteten på meny er retter laget av krokodille kjøtt, dvs kjøtt fra halen til krokodille da det er eneste delen av krokodille som blir brukt til mat. Jeg følte at jeg ikke er tøff nok til å spise krokodille, spesielt i den varmen, så jeg bestilt indisk kyllingrett.

PC230458

Men Boriss var klar til å ta utfordring og, ihvertfall en gang i livet, skulle smake på steik av krokodille. Jeg tok en bit fra fatet hans også og var enig med han at kjøttet smakt som blanding av fisk og kylling. En av mine venner etterpå sa at det høres logisk ut- kjøttet smaker jo det dyr blir matet med 🙂

DSC_6647

Link til hjemmesiden av parken : http://www.lavanille-reserve.com/index.php/en/

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s