Eureka Mansion

Hva gjør en på en fri dag? Jo, skriver ned minner fra gamle reiser – fantastisk måte å bruke en inneklemt fridag på, synes jeg 🙂
Et av mine yndlingssteder på Mauritius var Eureka Mansion- fantastisk hus fra kolonialisme tider. Jeg husker at når jeg var liten, pleide alle kvinner i familien min se film om slaven Isaura. Det var brasiliansk film og dreide seg om sukkerrør- plantasje eierens og dens slaver liv på plantasje fra 1860-tallet.

PC220330

Jeg husker ikke filmen i detaljer da den gikk i veldig mange serier og jeg var for liten for å forstå eller huske filmen, men jeg husker litt av innredning fra huset fra filmen. Og jeg husker at når jeg, av og til, så på filmen sammen med mamma, tenkte jeg at det hadde vært så utrolig gøy å besøke et slikt hus og med egne øyner se hvordan levde rike plantasjeeiere og deres slaver.

DSC_6260

På Mauritius fikk jeg denne muligheten: å besøke et slikt hus og ta et steg tilbake i historie-for slaver fryktelig tid.

DSC_6265

Eureka Mansion er fantastisk!!! Bygd i 1856, huset har hele 109. dører og er fult møblert med godt bevarte møbler fra kolonitider.

PC220267

Det var nesten ingen turister der når vi besøkt huset, så vi kunne nyte huset og hagen rundt huset helt uforstyrret. Hvis ærlig, var det veldig lite turister overalt der vi var. Jeg vet at det høres ikke fornuftig ut med tanken på at det er mange som besøker Mauritius, men turister på Mauritius er av den typen som ikke forlater sine hoteller. De er fornøyd med alt hotellet har å tilby og er lite interesserte til å se hva selve øya har å tilby. Derfor opplevd vi aldri at det er enorme turistmasser selv på de mest kjente steder på Mauritius.

y-2

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s